athlete, sports, stadium-3819653.jpg

het uithoudingsvermogen op natuurlijke wijze vergroten: dieet- en fitnesstips

het uithoudingsvermogen op natuurlijke wijze vergroten: dieet- en fitnesstips

Uithoudingsvermogen is de energie en kracht die je bezit. Het stelt je in staat om lange perioden van de mentale en fysieke tol te doorstaan. Hoe uithoudingsvermogen vergroten? Het is een vraag die veel mensen stellen of ze een atleet of een niet-atleet zijn.

Het belangrijkste punt bij het beantwoorden van de vraag is een samensmelting van voeding, beweging en een gezonde levensstijl.

Om te beginnen is het normaal dat u zich vermoeid voelt na een lange dag op het werk of in de sportschool. Als u de eenvoudige manieren kent om uw uithoudingsvermogen te vergroten, kunt u uitputting verminderen. Met een hoger uithoudingsvermogen kun je harder gaan als je focus is om fit te worden. Het zal u helpen het aantal herhalingen voor elke oefening te verhogen. En het zal niet lang duren voordat u uw fitnessdoelen bereikt.

Eenvoudige manieren om het uithoudingsvermogen te vergroten

Je bent je al bewust van de voordelen van een uitstekend uithoudingsvermogen. Nu is de vraag hoe je het kunt verbeteren? Zijn er technieken die u kunt volgen en die u daarbij kunnen helpen?

Dat is niet zo moeilijk. U kunt enkele veranderingen in uw dagelijks leven aanbrengen die u zullen helpen uw uithoudingsvermogen te vergroten. Een manier is om het juiste voedsel te eten, dat je lichaam alle energie geeft die het nodig heeft. In plaats van een of twee grote maaltijden te eten, verdeel het in kleine maaltijden. Zorg er ook voor dat u tussen de maaltijden door voedzame snacks consumeert. Het zal je helpen de dag door te komen.

Als u op zoek bent naar langetermijntechnieken om het uithoudingsvermogen te vergroten, is lichaamsbeweging de juiste keuze. U kunt ervoor zorgen dat uw lichaam de zuurstoftoevoer verbetert door u te concentreren op activiteiten die op uw longen en hart werken. Het voordeel is dat je uithoudingsvermogen zal toenemen. Hoewel de veranderingen geleidelijk gaan, zullen ze op de lange termijn een enorm verschil maken.

Hoewel een sleutel tot het vergroten van het uithoudingsvermogen is om actief te blijven, moet je ook onthouden om te rusten. Als je goed slaapt, heb je een hoger energieniveau. Het zal je kracht verbeteren. U moet ook regelmatig roken of alcohol consumeren. Het is schadelijk voor uw gezondheid en tast uw uithoudingsvermogen aan.

Oefeningen om het uithoudingsvermogen te vergroten

Een van de beste manieren om uw uithoudingsvermogen te vergroten, is door te sporten en fysieke activiteiten te ondernemen. Voordat u begint, moet u echter weten hoeveel fysieke activiteit u nodig heeft om uw energieniveau te verbeteren. Als volwassene moet je elke week minimaal 2½ uur (150 minuten) aan lichaamsbeweging doen.

Je kunt dit opsplitsen in korte periodes van activiteit die ‘snacktiviteit’ worden genoemd – dertig minuten fysieke activiteiten gedurende vijf dagen per week. U moet zich ook concentreren op het langer uitvoeren van deze oefeningen voordat u de intensiteit verhoogt.

 1. Bankdrukken
  1. Krachttraining is cruciaal als het gaat om het vergroten van het uithoudingsvermogen. Het vergroot niet alleen je spiermassa, maar het verbetert ook het uithoudingsvermogen. U moet uw gewichten met hoge intensiteit optillen, zodat uw energieniveau in de loop van de tijd blijft stijgen. Bankdrukken is een uitstekende workout voor je hele lichaam. Je moet naar de sportschool gaan om deze activiteit uit te voeren.

Bankdrukken: op de juiste manier

 • Ga op de bank liggen en zorg ervoor dat je ogen onder de bar zijn.
  • Knijp in je schouderbladen terwijl je je borst optilt.
  • De volgende stap is om de stang zo breed te houden dat je armen recht blijven. Zorg er vervolgens voor dat je duimen rond de stang zitten voor een goede grip. Het moet zich in de hiel van je handpalm bevinden. Het geeft uitstekende ondersteuning.
  • Haal diep adem, haal de stang uit het rek terwijl je je armen gestrekt houdt.
  • Breng het naar het midden van de borst terwijl je de ellebogen op 75° houdt.
  • Houd je adem minstens een seconde vast voordat je hem boven de schouders brengt.
  • Zodra de balk bovenop is, vergrendelt u de ellebogen en ademt u.
  • Doe elke week vijf herhalingen van deze oefening voor het beste resultaat.
 • Fietsen
  • Als je oefeningen zoekt om je uithoudingsvermogen te vergroten, dan is fietsen uitstekend. Het is een cardiotraining. Je verbetert je uithoudingsvermogen op de lange termijn. De truc is om lange afstanden in hetzelfde tempo te lopen. Het heeft een positieve invloed op je uithoudingsvermogen.
  • Als je dit in de sportschool doet, zorg er dan voor dat je rug recht is. Terwijl je in je schouderbladen knijpt, ga je langzaam gedurende ten minste vijf minuten voordat je geleidelijk je snelheid opvoert.
 • Jumping Jacks
  • Jumping Jack is de beste oefening om thuis het uithoudingsvermogen te vergroten. Het is een eenvoudige cardiotraining voor het hele lichaam die je spieren, longen en hart traint.
  • Sta rechtop, met de armen naast je, terwijl je de benen bij elkaar houdt.
  • Spring en spreid de benen op een afstand die gelijk is aan de breedte van je schouders.
  • Strek tegelijkertijd de armen tot het boven je hoofd gaat.
  • Spring opnieuw en keer terug naar de startpositie. Doe ten minste tien herhalingen van deze oefening in elke set (minimaal twee sets).
 • Push-ups
  • Although it is a simple exercise, it is excellent to increase stamina. You can do it at home, in the gym or in the garden.
  • You need to lie down on the floor and lift your body until your arms become straight.
  • While on the ground, make sure the palms are close to the chest.
  • As you rise, the arms should be at a distance more significant than the width of your shoulders.
  • Go down till your elbows are 90° or your chest touches the floor.
  • Return to the starting position, which completes one rep.
  • You need to do a minimum of 10 reps each in two sets at least three times a week.

Beste voedingsmiddelen om het uithoudingsvermogen te vergroten

In het onderwerp hoe u het uithoudingsvermogen door voedsel kunt vergroten, voegt u de volgende opties toe aan uw maaltijden:

 1. Bananen

Als het gaat om het verbeteren van uw uithoudingsvermogen, hoeft u alleen te snacken met geschikt voedsel. Bananen zijn altijd een uitstekende optie, omdat ze veel energie leveren. Bovendien geeft elke portie je voedingsstoffen zoals vitamine B6, kalium, koolhydraten, vezels, vetten en eiwitten. Zorg ervoor dat je hiervan een snack neemt voordat je de bovenstaande oefeningen doet.

 • Bruine rijst
  • Als je de gewoonte hebt om witte rijst te eten, schakel dan over op de bruine variant. Door de lagere verwerkingshoeveelheden krijg je meer voedingsstoffen uit het voer.

Daarnaast zijn complexe koolhydraten de sleutel tot een beter uithoudingsvermogen. Het duurt langer voordat je lichaam bruine rijst afbreekt, zodat je de hele dag door energie hebt. Je krijgt bij elke portie mangaan, eiwitten, vetten, vezels, koolhydraten, ijzer, magnesium, fosfor en selenium.

 • Eieren en kip
  • Eieren zijn een uitstekend voedingsmiddel om aan uw dieet toe te voegen vanwege de hoeveelheid energie die ze leveren. Elke portie levert je grote hoeveelheden koolhydraten op. Het resultaat is dat je voldoende energie hebt, wat je uithoudingsvermogen zal helpen vergroten. Ook verbetert leucine, een type aminozuur, de energieproductie in uw lichaam. Het verhoogt de snelheid van vetafbraak, waardoor je uithoudingsvermogen toeneemt. Eieren zijn ook een geweldige bron van vitamine B, waardoor het voor je lichaam gemakkelijker wordt om voedsel af te breken. Kip is een bron van wit vlees, dat overal verkrijgbaar is. Het is rijk aan eiwitten. Bovendien heeft het een veelzijdig karakter en kun je het in een verscheidenheid aan voedingsmiddelen opnemen. Het eiwit uit kip is biologisch actief en verteert snel in het menselijk lichaam.
 • Vis
  • Vis toevoegen aan uw dieet is een must, omdat het een van de beste voedingsmiddelen is om het uithoudingsvermogen te vergroten. Het bevat grote hoeveelheden omega-3-vetzuren, van vitaal belang voor je hersenen en lichaam. Daarnaast bevatten tonijn en zalm DHA en EPA, twee vetzuren die essentieel zijn voor het verbeteren van je uithoudingsvermogen. Elke portie van een van deze soorten vis geeft je vitamine B12 en eiwitten. Wanneer u vermoeidheid ervaart, zal er een ontsteking in uw lichaam zijn. De omega-3-vetzuren verminderen dit probleem, waardoor je sneller weer op de been bent. Deze soorten voedsel bevatten veel koolhydraten, eiwitten, vezels en vet. Als gevolg hiervan verminderen ze de hoeveelheid energie die uw lichaam vrijgeeft. Het voordeel van dit proces is dat u een aanzienlijke verbetering van uw uithoudingsvermogen zult waarnemen. Ze bieden ook een verscheidenheid aan voedingsstoffen, die goed zijn voor uw welzijn.

Vitale elementen om het uithoudingsvermogen te vergroten

Water

Hydratatie is een cruciaal element wanneer u probeert het uithoudingsvermogen te vergroten. Een goede wateropname is van vitaal belang voor elk individu om soepel te kunnen functioneren. Het waterverbruik na de training moet voldoende en regelmatig zijn. Het is zeer gunstig voor het vergroten van het uithoudingsvermogen.

Slaap

Herstel en rust zijn essentieel na elke trainingsroutine of training. De slijtage van spieren gebeurt wanneer we trainen. Om onze spieren kracht te geven, hebben we goede slaap nodig. Het helpt de spieren te herstellen en soepel te laten functioneren.