diet, snack, health-617756.jpg

Waarom u een slecht dieet niet kunt ontlopen?

Waarom u een slecht dieet niet kunt ontlopen?

Voedsel is de basis van hoe ons lichaam er van binnen uitziet en aanvoelt. Daarom heeft wat we eten een directe invloed op hoe we eruitzien en voelen. Als je ontelbare uren in de sportschool doorbrengt en nog steeds geen significante resultaten ziet, is het misschien tijd om je slechte dieet aan te passen.

Uw dieet speelt een cruciale rol in uw algehele conditie. Een slecht dieet dat essentiële voedingsstoffen mist of overmatige calorieën bevat, kan uw gezondheids- en fitnessniveaus belemmeren. Je conditie is 80% van je voeding en 20% van je training.

Je kunt geen uitstekende resultaten verwachten als je ongezond eet of jezelf uithongert. Het is waar dat een gebrek aan calorieën ook invloed heeft op de manier waarop uw lichaam presteert. Daarom is het begrijpen van uw lichaam en zijn behoeften de eerste en meest cruciale stap in uw fitnessreis. Of u nu wilt afvallen of spiermassa wilt winnen, een dieet zal u helpen uw fitnessdoel te bereiken. Mensen die gezonde, uitgebalanceerde maaltijden eten die rijk zijn aan alle essentiële voedingsstoffen, hebben een aanzienlijk fitnessniveau. Ze zijn fitter en slanker, hoewel ze niet elke dag krachtig trainen.

Het menselijk lichaam heeft voedsel nodig om efficiënt en op zijn best te kunnen functioneren. Je lichaam uithongeren of overvoeden maakt het niet alleen super ongezond, maar kan ook leiden tot onomkeerbare schade. Een auto kan bijvoorbeeld niet functioneren zonder gas; op dezelfde manier kan een training zonder een goed dieet u niet helpen uw fitnessdoelen te bereiken.

Als je iemand bent die zich alleen concentreert op sporten en een slecht dieet volgt, dan is dit artikel iets voor jou. Lees verder om het belang en het belang van een goed dieet te begrijpen dat uw algehele conditie kan maken of breken.

Wat is fitness?

Veel fitnessprofessionals hebben fitness in het recente verleden gedefinieerd als 80% dieet en 20% training. Dus wat betekent dit? De nadruk op voeding en voeding is nooit minder geworden sinds gezondheid en fitness het allerbelangrijkste zijn geworden.

De eerste reeks vragen die iemand krijgt, is: waarom is deze formule waar? We hebben veel atleten die hard eten en sporten en er niet ongeschikt uitzien. Om de verwarring nog groter te maken, zeggen onze ouders en grootouders dat ze nooit hebben nagedacht voordat ze hun eten aten. In plaats daarvan hielden ze zichzelf fysiek actief, en voila! Ze hebben een fit lichaam, zelfs op 80-jarige leeftijd.

Dus de grote verwarring voor de huidige generatie fitnessliefhebbers is: moeten we meer of minder eten? Hoeveel te eten tijdens het sporten? Welnu, elke branche heeft zijn professionals om mee te praten en tijdschriften uit te geven. Evenzo heeft fitness ook zijn experts gehad, en we moeten altijd naar hen luisteren. Ze studeren erover of experimenteren met verschillende dingen op hun lichaam voordat ze het gewenste resultaat zien.

Ja, ze hebben gelijk. Bij fitness draait alles om hoe goed je lichaam biomechanisch werkt, afgezien van de geweldige looks die een fit lichaam kan laten zien. Bovendien speelt voeding een cruciale rol bij het ondersteunen van fitness.

Het belang van een goed dieet bij fitness

Laten we eerst eens begrijpen wat voedsel ons biedt om onszelf gezond te houden.

Het voedsel dat we eten voorziet ons van alle voedingsstoffen die helpen ons lichaam intact te houden.

Micronutriënten zoals vitamines en mineralen helpen bij het normaal functioneren van de lichaamsparameters. Macronutriënten zoals koolhydraten, eiwitten en vetten die in voedsel aanwezig zijn, zijn even essentieel om ons van energie te voorzien, onze weefsels opnieuw op te bouwen, de voedingsstoffen naar de bloedbaan te brengen en nog veel meer.

Een goed dieet vult niet alleen onze maag of verzadigt onze smaakpapillen, maar het levert ook voedingsstoffen voor ons lichaam om beter te presteren.

Een stevig en fit lichaam consumeert meer voedzaam voedsel dan zijn ongeschikte tegenhanger. Zelfs als dit betekent dat beide mensen tegelijkertijd naar dezelfde sportschool gaan en dezelfde trainingsroutine doen.

Gelukkig of helaas werkt het eten van voedsel uiteindelijk als een vergelijking in ons, waarbij de resultaten op het lichaam verschijnen. De formule voor het passen van een persoon gaat altijd over calorieën in versus calorieën uit.

De experts meten voedsel in termen van calorieën, wat de totale toevoeging is van alle macronutriënten die door één persoon worden geconsumeerd.,

Een toename van vetophoping is een duidelijke indicatie van ongeschikte lichamen. Het is altijd een gevolg van overtollige calorieën die we consumeren.

Overzicht

Laten we aannemen dat een van onze vrienden maar liefst 3 uur in een fitnesscentrum doorbrengt om enkele van de beste trainingen ter wereld te doen. Stel echter dat deze persoon zijn dag eindigt in een bakkerij of een fastfoodrestaurant en veel meer calorieën binnenkrijgt dan hij verbrandde. In dat geval slaat hij het overtollige voedsel uiteindelijk op als vet en heeft hij/zij een slecht voedingsplan.

Laten we een ander scenario overwegen, en we hebben nog een fitnessbewuste vriend die ruim 3 uur van zijn tijd doorbrengt. Daarnaast gaat hij naar het beste fitnesscentrum en heeft hij toegang tot de beste trainingen die er zijn. Helaas verbruikt hij uiteindelijk veel te weinig calorieën. Het lichaam laat niet de beste resultaten zien omdat het niet over de micronutriënten beschikt die nodig zijn om zich aan te passen aan de intensiteit van de training. Hij heeft ook niet genoeg calorieën om de gebroken weefsels weer op te bouwen.

Dit alles suggereert dat voedsel de belangrijkste reden is waarom we er fit of ongeschikt uitzien en presteren. Het kan je trainingsdagen echter maken of breken. Het harde werk dat u in training steekt, kan veranderen, afhankelijk van hoe u uw voedsel consumeert.

De harde realiteit van de voedingsindustrie is dat elk geweldig uitziend voedsel op het aanrecht dat er is met geweldige smaak, vol zit met ongewenste calorieën. Maar integendeel, al het gezonde voedsel dat moeder aarde produceert, zit vol met alle essentiële voedingsstoffen die we nodig hebben.

Dus laten we slim worden, beginnen met het consumeren van voedzaam voedsel en wegblijven van al die lege calorierijke voedingsmiddelen. Deze voedingsmiddelen met weinig calorieën kunnen al het harde werk dat we tijdens onze training doen verpesten.

Dat is de reden waarom het veilig is om te zeggen dat fitness ongeveer 80% dieet en 20% training is, en dit is waarom je een slecht dieet niet kunt ontlopen. Wees dus slim en plan uw fitnessregime goed, inclusief een gezond dieet en een aantal geweldige trainingen. Vul dan je trainingen aan met een goed dieet en zie je lichaam in een mum van tijd transformeren.